O reţea de hoţi a fost anihilată la Paris, iar liderii săi, un român şi un albanez, au fost arestaţi

Autorităţile franceze, în colaborare cu Europol, au destructurat o reţea de hoţi prolifici cu sediul la Paris şi a arestat 15 persoane, între care un român şi un albanez, suspectaţi că ar fi liderii reţelei, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Europol.

160 afișări
Imaginea articolului O reţea de hoţi a fost anihilată la Paris, iar liderii săi, un român şi un albanez, au fost arestaţi

O reţea de hoţi a fost anihilată la Paris, iar liderii săi, un român şi un albanez, au fost arestaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma percheziţiilor, au fost descoperiţi 59.000 de euro într-o cameră privată dintr-un bar parizian.

Investigaţia a început în decembrie 2012, în urma arestării unui cetăţean albanez care a comis o spargere la Reims. Anchetele ulterioare au arătat că este vorba despre o reţea vastă de infractori, majoritatea din Albania, recrutaţi de doi suspecţi principali pentru a comite furturi pe o rază de 200 de kilometri în jurul Parisului. Reţeaua, formată din 280 de tineri suspecţi, era divizată în trei echipe care operau seara sau noaptea în oraşele situate în apropierea ieşirilor de pe autostradă.

În ultimele luni, aproximativ 30 de tineri au fost arestaţi cu bijuterii furate, electronice şi aparate de fotografiat în suburbiile Parisului. Serviciile de informaţii sugerează că cei care primeau bunurile furate ar putea fi deţinătorii unor afaceri legale, vorbitori de albaneză, care locuiesc în alte capitale europene.

Gruparea a cooperat, de asemenea, cu asociaţi români şi bulgari care puteau procura rapid maşini şi documente false, care îi ajutau să nu fie depistaţi. Anchetatorii estimează că peste 150 de maşini de ocazie sau furate au fost folosite în cadrul reţelei.

Europol a permis cooperarea între autorităţile din Franţa, Belgia, Suedia şi Italia, unde au fost deja deţinuţi suspecţi în legătură cu infracţiuni similare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici