O româncă se afla la bordul avionului Air France dispărut - VIDEO

MAE a confirmat că un cetăţean român figurează printre persoanele aflate la bordul avionului Airbus al companiei Air France care a dispărut luni deasupra Oceanului Atlantic, fiind vorba despre o femeie.

131 afișări
Imaginea articolului O româncă se afla la bordul avionului Air France dispărut - VIDEO

Un româncă se afla la bordul avionului Air France dispărut

Biroul de presă al MAE a oferit această informaţie la solicitarea MEDIAFAX.

MAE precizează că a fost informat de celula de criză a autorităţilor franceze că pasagerul român aflat la bordul avionului este femeie.

Un cetăţean român figurează printre persoanele aflate la bordul avionului Airbus al companiei Air France care a dispărut luni deasupra Oceanului Atlantic, a anunţat un purtător de cuvânt al Air France, citat de AFP.

Datele de identificare ale româncei aflate la bordul avionului dispărut au fost transmise MAI

Datele de identificare ale româncei aflate la bordul avionului Air France au fost transmise de autorităţile franceze prin intermediul Consulatului de la Paris, ajungând la Ministerul de Interne, în prezent fiind demarată procedura de anunţare a familiei.

Ataşatul de presă al Ambasadei României la Paris, Radu Ciobotea, a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că autorităţile franceze au transmis datele de identificare ale româncei aflate la bordul avionului dispărut prin intermediul Consulatului de la Paris.

Aceste date au fost transmite mai departe Ministerului de Interne, în prezent fiind demarată procedura de anunţare a familiei, a precizat acesta.

După ce familia va fi anunţată, va fi comunicată identitatea persoanei, a precizat ataşatul de presă al ambasadei.

Video Stirileprotv.ro


Cele 228 de persoane aflate la bordul avionului dispărut erau cetăţeni din 32 de ţări

Cele 228 de persoane aflate la bordul avionului Air France dispărut luni deasupra Oceanului Atlantic erau cetăţeni din 32 de ţări, între care 73 de francezi, 58 de brazilieni şi 26 de germani, a anunţat luni Ministerul francez al Transporturilor, citat de AFP.

Conform ministerului, pe lângă 61 de pasageri francezi, cei 12 membri ai echipajului au de asemenea naţionalitate franceză.

Directorul general al Air France, Pierre-Henri Gourgeon, a explicat că bilanţuri diferite au fost stabilite până în prezent din cauza cazurilor unor pasageri cu dublă cetăţenie, care au fost verificate.

AFP prezintă naţionalităţile celor 216 pasageri de la bordul avionului Airbus A330.

- 73 de francezi

- 58 de brazilieni

- 26 de germani

- 9 chinezi

- 9 italieni

- 6 elveţieni

- 5 libanezi

- 5 britanici

- 4 unguri

- 3 irlandezi

- 3 norvegieni

- 3 slovaci

- 2 spanioli

- 2 marocani

- 2 polonezi

- 2 americani

- 1 sud-african

- 1 argentinian

- 1 austriac

- 1 belgian

- 1 gambian

- 1 islandez

- 1 filipinez

- 1 român

- 1 rus

- 1 turc

- 1 canadian

- 1 eston

- 1 olandez

- 1 suedez

- 1 danez

- 1 croat

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici