O şcoală islamică a fost incendiată în Londra, ca posibilă răzbunare pentru uciderea militarului Lee Rigby

Un incendiu care a avut loc într-o instituţie şcolară islamică de la periferia Londrei ar putea fi legat de uciderea unui soldat britanic luna trecută, a anunţat duminică şeful poliţiei londoneze.

191 afișări
Imaginea articolului O şcoală islamică a fost incendiată în Londra, ca posibilă răzbunare pentru uciderea militarului Lee Rigby

O şcoală islamică a fost incendiată în Londra, ca posibilă răzbunare pentru uciderea militarului Lee Rigby (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

Anchetatorii "lucrează fără încetare" pentru a stabili dacă incendiul care s-a declanşat sâmbătă seara în şcoala islamică Darul Uloom, precum şi un alt incendiu suspect sunt de origine criminală şi dacă este aşa, "pentru a aresta responsabilii", a declarat comisarul de poliţie Bernard Hogan-Howe.

Sâmbătă, în jurul orei 23.50 (duminică, 01.50 ora României), serviciile de urgenţă au fost alertate în legătură cu un incendiu la şcoala islamică de băieţi situată în Chislehurst, o periferie din sud-estul Londrei.

Pompierii au reuşit rapid să controleze focul, care a determinat evacuarea a peste 120 de elevi şi angajaţi ai acestei şcoli.

Printre ei, două persoane, a căror vârstă nu a fost comunicată, au primit îngrijiri după ce au inhalat fum. Incendiul a provocat pagube minore acestei instituţii înfiinţate în 1988 şi ale cărei cheltuieli de şcolarizare sunt de 3.000 de lire sterline (3.500 de euro) pe an.

Mai multe moschei britanice au fost atacate sau avariate ca represalii faţă de uciderea militarului Lee Rigby, la 22 mai, în plină zi la Woolwich, în sud-estul Londrei, crimă în urma căreia autorii au susţinut declaraţii islamiste extremiste.

"Nu trebuie să permitem ca moartea lui Lee Rigby să divizeze londonezii. Sunt vremuri dificile pentru comunităţile din Londra", a declarat Hogan-Howe, cerându-le acestora să renunţe la violenţă.

Unitatea comunităţilor în faţa morţii soldatului Rigby "va triumfa în faţa celor care ţin să ne divizeze", a adăugat el.

Poliţia ancheta, de asemenea, un incendiu care a distrus, săptămâna trecută, un centru al comunităţii somaleze, în nordul Londrei, şi pe care a fost descoperită inscripţia "EDL" (acronim de la English Defence League, un grup de extremă dreapta britanic).

"În toate cartierele din Londra există o prezenţă poliţienească crescută în apropierea zonelor de risc", a asigurat comisarul citat.

"Vom menţine gărzile poliţiei 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte în locurile pe care le considerăm drept cele mai ameninţate", a promis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici