O senatoare din Partidul Democrat se declară independentă, riscând să afecteze configuraţia Senatului SUA

Senatoarea Kyrsten Sinema a anunţat, vineri, că renunţă la afilierea la grupul Partidului Democrat, declarându-se independentă, ceea ce riscă să afecteze majoritatea fragilă obţinută în Senatul SUA de formaţiunea preşedintelui Joseph Biden după scrutinul parlamentar intermediar.

711 afișări
Imaginea articolului O senatoare din Partidul Democrat se declară independentă, riscând să afecteze configuraţia Senatului SUA

Twitter, Krysten Sinema

Senatoarea Kyrsten Sinema a afirmat, potrivit site-ului Politico.com, că decizia retragerii din Partidul Democrat reflectă faptul că nu i s-a potrivit "niciodată" să se plieze "cadrului unei formaţiuni politice".

Kyrsten Sinema afirmă că decizia de a deveni independentă nu va modifica deloc configuraţia majorităţii în Senatul de la Washington, subliniind că nu intenţionează să se alăture grupului republican. "Nu anticipez nicio modificare în structura Senatului. Doar că mă voi prezenta ca independentă", a afirmat Kyrsten Sinema.

După victoria politicianului democrat Raphael Warnock în statul Georgia, Partidul Democrat, al preşedintelui Biden, urma să aibă din ianuarie o majoritate de 51 de locuri, care acum se va reduce la 50 de locuri, dat fiind că Sinema devine independentă. Partidul Republican are 49 de locuri în Senat.

Democraţii vor menţine controlul asupra Senatului printr-un raport de voturi de 50 la 49, precum şi prin votul vicepreşedintelui SUA, Kamala Harris, membră a Partidului Democrat, care este şi preşedinte al Senatului.

Însă schimbarea afilierii de către Kyrsten Sinema "creează o reconfigurare a locurilor în Senat", notează cotidianul The Washington Post, subliniind că Partidul Democrat depinde de încă doi independenţi afiliaţi de facto grupului - Bernie Sanders şi Angus King.

În Camera Reprezentanţilor, majoritatea va fi deţinută din ianuarie de Partidul Republican (opoziţie), cu 221 de locuri. Controlul Partidului Republican asupra Camerei Reprezentanţilor riscă să blocheze agenda politică a preşedintelui Joseph Biden, membru al Partidului Democrat, iar situaţia s-ar putea complica şi la Senat, în contextul unei serii de proiecte politice delicate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici