O studentă a murit de malnutriţie după ce a cheltuit mai puţin de o jumătate de dolar pe zi pentru hrană. Tânăra îşi ajuta fratele bolnav

O studentă din China a murit din cauza malnutriţiei după ce ani de zile a supravieţuit cu echivalentul a 0,30 dolari pe zi pentru a avea grijă de fratele ei bolnav, relatează BBC.

26651 afișări
Imaginea articolului O studentă a murit de malnutriţie după ce a cheltuit mai puţin de o jumătate de dolar pe zi pentru hrană. Tânăra îşi ajuta fratele bolnav

sursa FOTO: captura video

Wu Huayan, o tânără din China care a supravieţuit ani de zile la limita subzistenţei, a murit la 24 de ani, cântărind doar 20 de kilograme, relatează BBC.

Tânăra a fost internată în stare gravă la spital în luna octombrie a anului trecut. Conform medicilor, aceasta suferea de afecţiuni cardiace şi renale din cauza consumului foarte redus de mâncare din ultimii cinci ani. 

Tânăra era studentă în anul trei la o Universitate din China, iar cand a ajuns la spital era atât de subnutrită încât sprâncenele şi 50% din păr îi căzuseră. 

Femeia, originară din Guizhou, una dintre cele mai sărace provincii din China, se luptase să îl crească pe fratele ei mai mic după ce ambii părinţii muriseră când aceasta era încă un copil.

Amândoi au fost ajutaţi iniţial de bunica lor, apoi de un unchi şi de o mătuşă. Majoritatea banilor pe care îi primea Wu erau cheltuiţi pe tratamentul fratelui mai mic, care suferă de o boală mintală. 

Timp de cinci ani, tânăra cheltuia doar 2 yuani (0,30 dolari) zilnic pentru a se întreţine şi se hrănea doar cu orez şi ardei. 

Deşi economia în China este în dezvoltare, există zone unde populaţia trăieşte sub limita sărăciei. 

China a promis în trecut să eradicheze sărăcia până în 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici