O tânără britanică a fost în moarte clinică de trei ori

O tânără de 20 de ani, din Marea Britanie, a fost în moarte clinică de trei ori în aceeaşi zi până să fie resuscitată, după ce a fost înjunghiată de 27 de ori, într-un supermarket, de un paranoic schizofrenic, informează Daily Mail.

496 afișări
Imaginea articolului O tânără britanică a fost în moarte clinică de trei ori

O tânără britanică a fost în moarte clinică de trei ori (Imagine: www.dailymail.co.uk)

Lucy Yates a avut ambii plămâni distruşi, ficatul perforat şi coloana vertebrală puternic afectată. Inima şi respiraţia fetei s-au oprit de trei ori în timpul încercărilor de resuscitare, paramedicii crezând că nu mai are nicio speranţă.

Samuel Reid-Wentworth, de 22 de ani, pacient externat al unei clinici de boli mintale, care renunţase să-şi ia medicaţia, a pledat vinovat în faţa acuzaţiilor de tentativă la crimă, marţi. El va fi judecat din nou în 19 februarie, însă data pronunţării sentinţei nu a fost, deocamdată, stabilită. Între timp, agresorul a fost internat, din nou, în clinică.

"E un miracol faptul că sunt în viaţă. Eram în agonie totală şi aveam faţa plină de sânge, de la o ureche până la cealaltă. Am realizat cât de grav e când medicii mi-au numărat rănile şi au ajuns la 27. Credeam că mor", a spus Yates.

În ziua atacului, Lucy Yates se îndrepta spre un supermarket din zona în care tocmai se mutase cu prietenul său şi nu şi-a dat seama că este urmărită de Reid-Wentworth.

Bărbatul a intrat după ea în magazin, s-a strecurat în spatele ei, a ţinut-o de gât şi a înjunghiat-o de mai multe ori în spate. Când femeia a căzut la pământ, tânărul a imobilizat-o şi a continuat să-i aplice lovituri de cuţit în tot corpul. Un client al supermarketului a încercat s-o tragă pe victimă de sub agresor, însă cel din urmă s-a întors spre el şi l-a ameninţat că-l omoară.

Ulterior, la spital, chirurgii i-au spus lui Lucy că a supravieţuit numai datorită vârstei sale fragede şi că dacă atacul ar fi avut loc cinci ani mai târziu, celulele sale nu s-ar fi putut reproduce atât de repede pentru a-i salva viaţa.

Tânăra a stat internată două luni, după care s-a mutat în casa părinţilor ei. Ea a spus că nu ar mai putea să locuiască în apartamentul închiriat cu prietenul ei, din cauza amintirilor neplăcute, dar că acest lucru nu a afectat relaţia cuplului, aceasta fiind mai solidă ca niciodată.

Lucy s-a deplasat, în mare parte, într-un scaun cu rotile, de la momentul externării. În ultimele săptămâni, însă, ea a început să meargă cu uşurinţă şi să-şi recapete sensibilitatea în membre.

"Unii oameni sunt de părere că l-am iertat pe cel care mi-a făcut asta, dar nu e adevărat. Sunt atât de furioasă când mă gândesc prin ce m-a făcut să trec. Nu i-am văzut nicio clipă faţa în timpul atacului şi nu am văzut nicio poză cu el. Nu vreau să ataşez un chip coşmarurilor mele", a conchis Yates.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici