O tânără din Republica Moldova luată ostatică în Siria a reuşit să scape şi este în Liban

O tânără din Republica Moldova care era ostatică în Siria de aproximativ cinci săptămâni a reuşit să scape şi se află în Liban. Informaţia a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Chişinău.

376 afișări
Imaginea articolului O tânără din Republica Moldova luată ostatică în Siria a reuşit să scape şi este în Liban

O tânără din Republica Moldova luată ostatică în Siria a reuşit să scape şi este în Liban (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Corina Colţa, în vârstă de 32 de ani, din Republica Moldova, şi o altă tânără din Belarus, Svetlana Markianovici, au reuşit să scape de gruparea care le ţinea ostatice şi sunt în Liban, relatează PRO TV Chişinău.

Potrivit presei din Belarus, cele două femei au fugit din clădirea în care erau ţinute captive şi s-au ascuns într-o moschee. În prezent sunt pe teritoriul Libanului şi urmează să fie repatriate.

În august, o grupare insurgentă siriană difuzase o înregistrare video cu cele două femei. Insurgenţii sirieni afirmau că tinerele veniseră în Siria pentru a spiona în favoarea mişcării şiite libaneze Hezbollah.

Nu se cunosc circumstanţele în care cele două tinere au ajuns pe teritoriul Siriei, ţară care se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici