O tânără italiancă, ajutată în politică de întâlnirile cu Berlusconi

O tânără italiancă afirmă că întâlnirile cu premierul Silvio Berlusconi şi participarea la petrecerile acestuia i-au permis să obţină fonduri şi să candideze în alegerile locale din oraşul Bari (sud), după ce i se propusese să candideze în scrutinul europarlamentar, relatează Corriere della Sera.

33 afișări
Imaginea articolului O tânără italiancă, ajutată în politică de întâlnirile cu Berlusconi

O tânără italiancă, ajutată în politică de întâlnirile cu Berlusconi

Tânăra Patrizia D’Addario a candidat pe lista intitulată "Regiunea Puglia înainte de toate", asociată cu Partidul Poporului Libertăţii (PdL, de guvernământ), la ultimele alegeri din Bari, desfăşurate la începutul lunii iunie.

Tânăra a participat la primele săptămâni de campanie electorală alături de ministrul pentru Relaţiile cu Regiunile, Raffaele Fitto. Ulterior a decis să se retragă de pe această listă şi să spună adevărul.

Într-un interviu acordat Corriere della Sera, Patrizia D'Addario povesteşte cum a ajuns să îl cunoască pe Silvio Berlusconi, precizând că deţine înregistrări realizate la întâlnirile cu premierul.

"M-au pus pe listă pentru că am participat la două întâlniri la Palatul Grazioli (reşedinţa din Roma a premierului Berlusconi). Am dovezi şi vreau să povestesc tot ce s-a întâmplat", spune Patrizia.

Tânăra a mers pentru prima dată la reşedinţa premierului în octombrie 2008. "Un prieten din Bari mi-a spus că doreşte să mă prezinte cuiva, pentru a participa la o petrecere care urma să se desfăşoare la Roma. I-am explicat că va trebui să îmi plătească transportul şi am stabilit suma de 2.000 de euro. După aceea, mi l-a prezentat pe un anume Giampaolo", explică tânăra, care susţine că scopul ei era să rezolve problema obţinerii autorizaţiei pentru construirea unei case pe un teren al familiei sale.

Trimisă la Roma, tânăra a fost preluată de un şofer care i-a spus că va merge la o petrecere organizată de Silvio Berlusconi. "Am fost dusă într-un salon foarte mare unde erau şi alte fete, în total vreo 20. Am fost servite cu pizza şi şampanie. Apoi a apărut Silvio Berlusconi", afirmă Patrizia.

"Nu îl mai întâlnisem niciodată. Ne-a salutat pe toate şi s-a oprit să discute cu mine. M-a întrebat cu ce mă ocup, iar eu i-am spus de casa pe care aş vrea să o construiesc pe terenul familiei mele. Ne-a arătat imagini de la întâlnirea sa cu George W. Bush, fotografii din vilele sale, a cântat şi a spus bancuri", îşi aminteşte Patrizia.

După petrecere, tânăra a refuzat să înnopteze la reşedinţa premierului, alegând să stea la un hotel din Roma. "Era noapte şi am ales să merg la un hotel. Giampaolo mi-a spus că îmi dă doar câteva mii de euro pentru că am refuzat să rămân peste noapte la vilă", explică Patrizia.

"M-am întors la vila Grazioli peste două săptămâni, exact în seara când Barack Obama a câştigat alegerile din SUA", dezvăluie Patrizia, afirmând că dovezile sale sunt biletele de avion, mărturiile altor două fete şi înregistrările întâlnirilor.

"Nimeni nu poate nega. Am biletele de avion, la hotel m-am întâlnit cu alte două fete, iar Giampaolo a organizat totul şi de această dată. Şoferul m-a dus la vila premierului, dar în acea seară nu mai erau alţi invitaţi. Când m-a văzut, premierul şi-a amintit imediat de casa pe care eu vreau să o construiesc. Şi m-a invitat să rămân peste noapte", explică tânăra.

Întrebată dacă şi-a petrecut noaptea cu Berlusconi, Patrizia a răspuns: "Am înregistrările celor două întâlniri. Se aude vocea premierului, plus că sunt mulţi martori. În trecut am avut probleme mari cu un bărbat şi când am întâlniri importante fac mereu înregistrări", dezvăluie tânăra.

Patrizia susţine că, după această noapte, Berlusconi a sunat-o pentru noi întâlniri, dar ea a refuzat. Ulterior, tinerei i s-a propus să candideze în alegerile europene, dar propunerea a fost retrasă după scandalul din presă privind aceste candidaturi. A fost însă introdusă pe lista pentru alegerile locale din Bari, dar a decis să dezvăluie adevărul pentru că nu a reuşit să rezolve problema autorizaţiei de construcţie, iar gărzile lui Berlusconi au oprit-o să discute cu acesta în timpul unei vizite la Bari. În plus, casa ei a fost spartă la puţin timp după întâlnirile cu premierul, fiind furate CD-uri şi calculatoare.

Ca reacţie la materialul publicat de Corriere della Sera, premierul Berlusconi a declarat pentru ziarul La Repubblica: "Încă o dată, ziarele scriu mizerii şi minciuni. Eu nu voi fi afectat de aceste atacuri şi voi continua să lucrez pentru binele ţării".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici