O ţară din Europa furnizează Ucrainei echipamente de deminare

  • Serviciul de urgenţă ucrainean anunţă că o ţară din Europa furnizează Ucrainei echipamente de deminare.
  • Aproximativ 30% din teritoriul ucrainean este minat.
1778 afișări
Imaginea articolului O ţară din Europa furnizează Ucrainei echipamente de deminare

O ţară din Europa furnizează Ucrainei echipamente de deminare

Consiliul de salvare din Estonia a furnizat Ucrainei echipamente de deminare şi a instruit lucrătorii de urgenţă cu privire la utilizarea acestora, a raportat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina la 2 ianuarie. 
 
Şeful serviciului de urgenţă ucrainean Serhii Kruk anunţă că aproximativ 30% din teritoriul ucrainean este minat din cauza războiului pe scară largă al Rusiei.
 
În teritoriile eliberate din Ucraina au fost găsite uşi, obiecte de uz casnic şi chiar cadavre „echipate” cu mine.
 
Preşedintele Volodymyr Zelensky a declarat că „teroarea minată” a Rusiei va trebui combătută timp de mulţi ani. 
 
Ministrul estonian al Apărării Hanno Pevkur a anunţat pe 23 decembrie că ţara sa va oferi Ucrainei un pachet suplimentar de ajutor militar, care conţine în principal echipamente personale. 
 
Pevkur spune că Estonia a furnizat deja Ucrainei arme şi diverse echipamente militare în valoare de peste un miliard de euro de la începutul invaziei ruseşti.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici