O ţară spreriată de Rusia ar putea solicita aderarea la UE

Armenia ia în calcul aderarea la UE, a spus ministrul de Externe, Ararat Mirzoyan, în condiţiile în care ţara încearcă să strângă legăturile cu SUA, în timp ce relaţiile cu aliatul tradiţional, Rusia, sunt tensionate, potrivit Reuters.

1307 afișări
Imaginea articolului O ţară spreriată de Rusia ar putea solicita aderarea la UE

O ţară spreriată de Rusia ar putea solicita aderarea la UE

Armenia ia în considerare varianta aderării la Uniunea Europeană.

„Multe noi oportunităţi sunt discutate în Armenia în zilele noastre şi nu este un secret faptul că printre acestea este apartenenţa la Uniunea Europeană”, a spus Mirzoyan într-un interviu pentru postul de televiziune din Turcia TRT World.

După ce a ajuns la putere în 2018, premierul armean Nikol Pashinyan a strâns legăturile Armeniei cu Europa şi Statele Unite, ceea ce a tensionat relaţiile cu Rusia.

Armenia a spus în repetate rânduri că alianţa sa cu Moscova nu se poate aplica în cazul războiului din Ucraina, iar Pashinyan a acuzat Rusia că încearcă să-i submineze autoritatea.

De asemenea, Armenia acuză Rusia că nu a apărată-o în conflictul cu vechiul rival Azerbaidjan, care s-a apropiat de Moscova în ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
armenia,
ue,
aderare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici