O tornadă produsă în Nebraska a generat rafale de vânt care au atins 320 de kilometri pe oră

O tornadă produsă în statul american Nebraska a generat rafale de vânt care au atins 320 de kilometri pe oră, anunţă meteorologii americani.

732 afișări
Imaginea articolului O tornadă produsă în Nebraska a generat rafale de vânt care au atins 320 de kilometri pe oră

O tornadă produsă în Nebraska a generat rafale de vânt care au atins 320 de kilometri pe oră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statele din centrul şi vestul Statelor Unite sunt afectate, de câteva zile, de fenomene meteo anormale pentru această perioadă şi chiar extreme, informează CNN.

În orăşelul Wayne, în statul Nebraska, o tornadă produsă în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă a generat rafale de vânt cu viteze cuprinse între 250 şi 320 de kilometri pe oră, conform Centrului Naţional american de Meteorologie.

"Câteva persoane au fost rănite, dar, din fericire, nu a murit nimeni", a declarat primarul orăşelului Wayne, Ken Chamberlain. "Daune majore s-au înregistrat în zona industrială. În plus, între 10 şi 12 case au fost distruse", a explicat primarul.

Numeroase vehicule au fost răsturnate de vântul puternic.

În paralel, statele South Dakota şi Wyoming sunt afectate de viscol, aproximativ 60.000 de oameni rămânând fără electricitate în zona Rapid City.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici