O treime dintre americani consideră că aparţin claselor defavorizate

Din ce în ce mai mulţi americani - dintre care proporţii ridicate de albi şi tineri - apreciază că aparţin claselor defavorizate, arată un sondaj publicat luni de către Institutul Pew pentru demografie.

95 afișări
Imaginea articolului O treime dintre americani consideră că aparţin claselor defavorizate

O treime dintre americani consideră că aparţin claselor defavorizate (Imagine: Shutterstock)

O treime dintre americani apreciază că fac parte din clasa inferioară de mijloc sau din clasa defavorizată faţă de un sfert acum patru ani, conform acestui sondaj realizat pe un eşantion de 2.508 adulţi.

Nu doar această proporţie a crescut ci şi structura sa socială, adaugă studiul care notează importanţa crescută a tinerilor de sub 30 de ani (39 la sută faţă de 25 la sută acum 4 ani), a albilor (31 la sută faţă de 23 la sută) şi a hispanicilor (40 la sută faţă de 30 la sută).

Percepţia populaţiei afroamericane este în schimb identică, cu 33 la sută, conform Pew care adaugă că cifrele sunt acum echilibrate cu 33 la sută dintre afroamericani şi 30 la sută dintre albi care apreciază că aparţin claselor defavorizate.

În materie de afiliere politică, democraţii sunt mai numeroşi însă cei care se declară republicani au crescut cel mai mult în cifre, trecând de la 13 la sută la 23 la sută (faţă de o creştere de la 29 la sută la 33 la sută pentru democraţi).

Vremurile sunt grele pentru cei mai săraci, adaugă Pew, cu 84 la sută dintre persoanele întrebate spunând că au redus cheltuielile în ultimul an faţă de 62 la sută pentru cei din clasa de mijloc şi 41 la sută pentru clasele favorizate..

Albii sunt de asemenea pesimişti cu privire la viitorul copiilor lor deoarece văd condiţiile de viaţă viitoare "mai grele" decât ale lor în proporţie de 42 la sută, faţă de 25 la sută dintre afroamericani şi 19 la sută dintre hispanici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici