Oameni de afaceri olandezi: Guvernul de la Haga să se delimiteze de site-ul PVV

Platforma de afaceri "Dutch-Romanian Network" afirmă, într-un comunicat difuzat în numele întregii comunităţi de afaceri olandeze din România, că Guvernul olandez trebuie să se delimiteze de site-ul PVV şi de conţinutul acestuia.

298 afișări
Imaginea articolului Oameni de afaceri olandezi: Guvernul de la Haga să se delimiteze de site-ul PVV

Oameni de afaceri olandezi: Guvernul de la Haga să se delimiteze de site-ul PVV

"Guvernul olandez ar trebui să se distanţeze clar de acest website şi de conţinutul său, care reprezintă o formă de demonizare", se arată într-un comunicat al reţelei.

Dutch-Romanian Network îşi exprimă, de asemenea, dezaprobarea faţă de declaraţiile premierului Mark Rutte, care a spus că "este alegerea fiecărui partid ce face".

"Ambele partide din Guvernul minoritar au semnat un acord de tolerare a PVV, iar acest lucru implică o responsabilitate comună şi nu îi permite premierului să aibă o atitudine la adăpost de orice responsabilitate", mai scrie sursa citată.

Oameni de afaceri olandezi mai arată, în comunicat, că "atitudinea reprobabilă a Guvernului olandez provoacă pagube oamenilor de afaceri olandezi şi afectează revenirea economică".

Dutch-Romanian Network mai aminteşte că dezaprobă conexiunea făcută între MCV şi aderarea la Schengen.

Acelaşi grup de oameni de afaceri şi-a manifestat, în toamna anului trecut, susţinerea pentru intrarea României în Schengen.

Oamenii de afaceri olandezi din România au susţinut că au făcut demersuri la Haga pentru a face posibilă aderarea la Schengen, ei precizând totodată că afacerile lor au prosperat şi că investiţiile în România nu sunt afectate de acest subiect.

"Întreaga comunitate olandeză din România este împotriva poziţiei adoptate de partea politică din Olanda legată de aderarea României la spaţiul Schengen. În ultimele luni, am purtat un dialog constant cu autorităţile şi cu partea politică din Olanda, pentru a încerca să-i facem să se răzgândească în ceea ce priveşte opoziţia lor faţă de aderarea României la spaţiul Schengen. Din păcate, până în acest moment, acest dialog nu a avut rezultatul pe care ni l-am dorit, adică acceptarea fără nicio restricţie a aderării României la spaţiul Schengen", spunea Peter de Ruiter, preşedintele Camerei de Comerţ România-Olanda.

PVV a lansat la 8 februarie un site ce invită olandezii să denunţe "problemele" cauzate de afluxul de cetăţeni ai ţărilor din Europa centrală şi de est în Olanda. "Ai probleme cu persoane din Europa Centrală şi de Est? Ţi-ai pierdut locul de muncă în faţa unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", afirmă PVV pe pagina de primire a acestui site.

Acest demers a generat nemulţumiri şi condamnări la nivelul Uniunii Europene, însă Guvernul olandez a refuzat să adopte o poziţie referitoare la site-ul PVV, limitându-se la a se distanţa de el şi subliniind că site-ul nu are nimic de a face cu Guvernul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici