Obama a desemnat un secretar pentru Afaceri Africane (Galerie Foto)

Preşedintele american, Barack Obama, l-a desemnat vineri pe ambasadorul Johnnie Carson pentru funcţia de secretar de Stat adjunct pentru Afaceri Africane, a anunţat Casa Albă.

30 afișări
Imaginea articolului Obama a desemnat un secretar pentru Afaceri Africane (Galerie Foto)

Barack Obama a desemnat un secretar pentru Afaceri Africane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Carson a fost adjunct al actualului ambasador american la ONU, Sudan Rice, în perioada în care aceasta a ocupat funcţia de secretar de Stat adjunct pentru Afaceri Africane, în perioada în care diplomaţia SUA era condusă de Madeleine Albright.

Începând din 2006, după o carieră de 37 de ani în Departamentul de Stat, el a lucrat pentru Consiliul Naţional de Informaţii, unde s-a ocupat tot de problemele Africii, potrivit Casei Albe.

Specializat în subiectele legate de Africa, Johnnie Carson a fost ambasador în Kenya (1999 - 2003), în Zimbabwe (1995 - 1997) şi Uganda (1991 - 1994), dar a îndeplinit misiuni şi în Botswana, Mozambic şi Nigeria.

În anii '60, a fost voluntar al Peace Corps în Tanzania şi a obţinut şi un premiu prestigios pentru implicarea în acţiunile de prevenire a SIDA în Kenya.

GALERIE FOTO - Statele Unite au numit un emisar special pentru Darfur, unde situaţia este "înspăimântătoare"

GALERIE FOTO - Mii de cazuri de holeră, în Zimbabwe

GALERIE FOTO - Abuzuri grave în R.D. Congo la adresa drepturilor omului

Citeşte şi:

Barack Obama numeşte un emisar în Sudan

Atrocităţile din RD Congo, finanţate de minereuri din zonă

Kadhafi acuză Israelul că participă la alimentarea conflictului din Darfur

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici