Obama a evitat să afirme că 2013 a fost cel mai rău an al său la Casa Albă

Barack Obama a refuzat vineri să dea crezare faptului că 2013 a fost cel mai rău an pe care l-a cunoscut de la preluarea funcţiei în ianuarie 2009, în pofida eşecurilor în politica externă şi a problemelor create de reforma sănătăţii.

149 afișări
Imaginea articolului Obama a evitat să afirme că 2013 a fost cel mai rău an al său la Casa Albă

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În cursul ultimei conferinţe de presă a anului, organizată cu puţin înainte de plecarea sa în Hawaii unde va petrece Crăciunul, preşedintele Statelor Unite a recunoscut că a avut "suişuri şi coborâşuri" în decursul ultimilor cinci ani.

"Cred că aproape am murit de cel puţin 15 ori în camera asta", s-a adresat Obama jurnaliştilor.

Reales la sfârşitul lui 2012 la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama s-a regăsit un an mai târziu la cel mai redus nivel de încredere, scăzând până la puţin sub 40 la sută. Principalul motiv a fost începutul haotic al sistemului centralizat al reformei sale în domeniul sănătăţii, "Obamacare".

Însă vineri, preşedintele american s-a arătat încrezător: "Dacă sondajele sunt pentru voi o măsurătoare, cifrele care mă privesc au crescut şi au scăzut în tot decursul carierei mele. Dacă sondajele ar fi importante pentru mine, nu aş fi fost candidat la preşedinţie".

Preşedintele american şi-a recunoscut totuşi amărăciunea după eşecul reformei de amploare a legislaţiei privind armele de foc, iniţiată după atacul din Newtown de acum un an, care s-a soldat cu moartea a 20 de copii şi şase adulţi, ucişi de o persoană cu probleme mentale.

Reforma a fost blocată în aprilie de refuzul Senatului.

"Sunt încă convins că refuzul de a implementa măsurile de verificare a antecedentelor (pentru cumpărătorii de arme) după Newtown este o greşeală", a declarat Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici