Obama a primit raportul grupului de studiu cu privire la supravegherea NSA

Grupul de studiu însărcinat să examineze practicile supravegherii Agenţiei americane de informaţii NSA dezvăluite de către Edward Snowden a remis vineri raportul pe care l-a întocmit preşedintelui Barack Obama, a anunţat Casa Albă.

282 afișări
Imaginea articolului Obama a primit raportul grupului de studiu cu privire la supravegherea NSA

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentul prezintă în mod detaliat 40 de recomandări pe care preşedinţia americană urmează să le examineze, iar Obama va susţine un discurs cu privire la reglementarea programelor de supraveghere în ianuarie, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) Caitlin Hayden.

Potrivit unor informaţii de presă, raportul recomandă ca programele de supraveghere NSA să fie menţinute, dar să fie amendate prin introducerea unor noi măsuri de protejare a vieţii private.

The New York Times a scris că una dintre recomandări ar fi anunţarea publică a noilor măsuri de protejare a cetăţenilor străini, atunci când conversaţiile la telefon sau pe Internet sunt colectate de către NSA.

Însă pistele dezvăluite în presă nu mulţumesc organizaţiile de apărarea libertăţilor individuale, în contextul opoziţiei faţă de programele de supraveghere NSA pe care le-a dezvăluit fostul consultant Edward Snowden, în prezent refugiat în Rusia.

Concret, Casa Albă urmează să examineze fiecare recomandare în parte a grupului de studiu - alcătuit din cinci persoane - şi să decidă pe care le păstrează şi la care dintre ele renunţă, a precizat Hayden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici