Obama a recunoscut care a fost cea mai mare greşeală a sa în calitate de preşedinte al Statelor Unite

Preşedintele SUA, Barack Obama a declarat că cea mai mare greşeală a sa, în calitate de şef de stat, a fost lipsa unui plan după intervenţiile militare din Libia, ce au rezultat cu uciderea lui Gadhafi, informează CNN.

16400 afișări
Imaginea articolului Obama a recunoscut care a fost cea mai mare greşeală a sa în calitate de preşedinte al Statelor Unite

Obama şi-a recunoscut cea mai mare greşeală în calitate de preşedinte al Statelor Unite (Imagine: Hepta)

"Probabil cea mai mare greşeală a mea a fost să nu concep un plan după ce am luat decizia de a interveni cu forţe militare în Libia", a declarat Barack Obama în cadrul unui interviu pentru Fox News.

Aceasta nu este prima dată când preşedintele SUA a vorbit despre Libia şi intervenţia NATO în statul nord-african, acţiune ce a rezultat cu uciderea lui Muammar Gadhafi în octombrie anul trecut.

În cadrul unui alt interviu, publicat luna trecută în The Atlantic, Obama i-a spus jurnalistului Jeffrey Goldberg că primul ministru al Marii Britanii a devenit "distras de o serie de alte lucruri" după operaţiunea militară din Libia. Cu toate că Obama este de părere că intervenţia NATO a decurs cât de bine s-a putut, acesta susţine că Libia a ajuns "un dezastru".

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate din SUA a declarat pentru CNN că Obama este de părere că "toţi, inclusiv Statele Unite, ar fi putut face mai multe pentru Libia, după intervenţiile militare ce au dus la uciderea şefului statului de acolo".


 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici