Obama a vizitat Zidul Plângerii, înainte de a părăsi Ierusalimul

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, s-a delpasat joi dimineaţa la Zidul Plângerii, în jurul orei locale 05.00 (05.00 ora României), înainte de a părăsi Ierusalimul pentru a-şi continua turenul internaţional cu o vizită la Berlin.

29 afișări
Imaginea articolului Obama a vizitat Zidul Plângerii, înainte de a părăsi Ierusalimul

Obama a vizitat Zidul Plângerii, înainte de a părăsi Ierusalimul (Imagine: Mediafax/AFP)

Purtând pe cap tradiţionala kippa albă, Obama a fost însoţit de rabinul responsabil de Zidul Plângerii, Shmuel Rabinovich şi alte câteva persoane.

Conform obiceiului, el a lăsat un scurt mesaj personal între pietrele zidului, înainte de a atinge monumentul şi a se reculege timp de câteva minute.

Anterior, senatorul de Illinois a vizitat oraşul Sderot la finalul unei zi maraton în Israel şi Cisiordania. El a promis că se va implica imediat în procesul de pace dacă va fi ales.

"Statul Israel face faţă unor inamici hotărâţi care încearcă distrugerea sa, dar are şi un prieten şi un aliat, Statele Unite, care îi va fi întotdeauna alături", a promis senatorul democrat.

"Ofer astfel sprijinul meu necondiţionat securităţii Israelului", a continuat el după ce a apreciat crearea statului drept un "miracol".

Candidatul la Casa Albă începe joi un turneu în Europa, urmând să rostească un discurs la Berlin, unde ar putea atrage "câteva zeci ce mii" de persoane, potrivit autorităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici