Obama admite că turneul său internaţional i-ar putea afecta poziţia în sondaje

Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Barack Obama, a admis sâmbătă că, în pofida popularităţii de care se bucură în străinătate, turneul său internaţional ar putea pentru moment să îi dăuneze în sondajele premergătoare alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

23 afișări
Imaginea articolului Obama admite că turneul său internaţional i-ar putea afecta poziţia în sondaje

Obama admite că turneul său internaţional i-ar putea afecta poziţia în sondaje (Imagine: Mediafax/AFP)

"Nu sunt sigur că va exista un impact politic imediat" după acest turneu, a declarat Obama în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Downing Street, reşedinţa din Londra a premierului britanic Gordon Brown, cu care discutase anterior.

"Nu aş fi surprins dacă în anumite sondaje acesta ar avea drept consecinţă o scădere", a explicat el.

"Am fost în afara ţării timp de o săptămână. Oamenii se preocupă de preţul combustibilului, de criza imobiliară", a declarat el.

"Unul dintre motivele pentru care această călătorie îmi părea importantă este că sunt convins că problemele cu care ne confruntăm în ţară nu vor fi pe deplin rezolvate dacă nu avem parteneri solizi în străinătate", a adăugat candidatul.

Obama este în continuare creditat cu un uşor avans faţă de John McCain, candidatul republican la Casa Albă, la nivel naţional (între unu şi şase procente conform institutelor), dar acest avantaj tinde să se diminueze.

Barack Obama, care efectua la Londra ultima etapă a turneului său internaţional, a fost primit cu entuziasm în Europa, mai ales la Berlin, unde 200.000 de persoane au venit joi pentru a asista la discursul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici