Obama are un uşor avans faţă de McCain - sondaj

Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama, are un uşor avans faţă de contracandidatul său republican, John McCain, la începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, potrivit cotidianului Washington Post.

23 afișări
Imaginea articolului Obama are un uşor avans faţă de McCain - sondaj

Obama are un uşor avans faţă de McCain - sondaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un nou sondaj Washington Post-ABC News, Obama are un avans de şase puncte faţă de McCain (48 la sută în rândul persoanelor adulte, faţă de 42 la sută). McCain a obţinut susţinere în rândul electoratului independent, care ar putea avea un rol decisiv în alegerile din noiembrie.

Independenţii îl consideră pe McCain, senator de Arizona, mult mai credibil în combaterea terorismului. Potrivit sondajului, McCain este considerat cel mai potrivit pentru lupta împotriva terorismului, având la acest capitol un avans de 14 puncte faţă de Obama. Scorul este foarte strâns însă în privinţa celui mai potrivit lider pentru gestionarea problemelor internaţionale.

Referitor la Irak, 47 la sută dintre respondenţi au declarat că au încredere în McCain, în timp ce 46 de procente şi-au exprimat încerederea în Obama.

În ceea ce priveşte electoratul independent, 45 de procente îl preferă pe McCain, iar 43 la sută pe Obama, în problema Irakului, potrivit sondajului.

Experienţa pare a fi cea mai evidentă slăbiciune a lui Obama, potrivit publicaţiei. Sondajul arată că doar 50 la sută dintre americani consideră că Obama are experienţa necesară de a deveni preşedinte, un rezultat aproape neschimbat din martie.

În ceea ce-l priveşte pe McCain, 56 la sută dintre respondenţi susţin că senatorul de Arizona este o alegere sigură, în timp ce 52 de procente îl preferă pe Obama.

Sondajul a fost realizat prin telefon, pe un eşantion de 1.125 de adulţi, în perioada 12-15 iunie, şi are o marjă de eroare de plus sau minus trei puncte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici