Obama asistă la un meci de baschet pe nava pe care s-a derulat ceremonia funerară pentru Osama ben Laden

Barack Obama a asistat vineri la un meci de baschet universitar organizat pe puntea portavionului Carl-Vinson, nava Marinei americane pe care s-a derulat ceremonia funerară pentru Osama ben Laden.

562 afișări
Imaginea articolului Obama asistă la un meci de baschet pe nava pe care s-a derulat ceremonia funerară pentru Osama ben Laden

Obama asistă la un meci de baschet pe nava pe care s-a derulat ceremonia funerară pentru Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american şi soţia sa Michelle au luat loc pe marginea terenului, construit pentru această ocazie pe puntea navei, care a acostat în golful San Diego (California). Aproximativ 7.000 de spectatori au asistat la meci, disputat de echipele Michigan State şi North Carolina.

Barack Obama urma apoi să plece spre Hawaii, arhipelagul din Pacific unde s-a născut şi unde se derulează începând de sâmbătă summitul Forumului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC).

În această zi de omagiu pentru foştii combatanţi, preşedintele american a subliniat rolul major jucat de Carl-Vinson în conflictele de după 11 septembrie 2001.

"De pe acest portavion au fost lansate unele dintre primele ofensive împotriva Irakului", a notat Obama.

"Unii dintre voi poate ştiu, bărbaţii şi femeile de pe Carl-Vinson au jucat un rol-cheie în misiunea crucială care a permis ca Osama ben Laden să plătească", a adăugat el.

Pe puntea portavionului Carl-Vinson, în Marea Oman, s-a derulat ceremonia funerară pentru Osama ben Laden, după eliminarea sa de către un comando american la 2 mai, în Pakistan.

După ceremonie, corpul neînsufleţit al lui ben Laden a fost aruncat în ocean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici