Obama, catalogat drept "maimuţă" de Coreea de Nord. SUA, acuzate de întreruperea conexiunii la Internet în această ţară

Coreea de Nord a acuzat sâmbătă Statele Unite că i-au întrerupt conexiunea la Internet la începutul săptămânii şi l-a catalogat "maimuţă" pe preşedintele american, pentru că a încurajat cinematografe să proiecte filmul "The Interview" care-l parodiază pe liderul nord-coreean

8597 afișări
Imaginea articolului Obama, catalogat drept "maimuţă" de Coreea de Nord. SUA, acuzate de întreruperea conexiunii la Internet în această ţară

Coreea de Nord acuză SUA de întreruperea conexiunii la Internet şi-l cataloghează "maimuţă" pe Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack "Obama este în continuare imprudent în vorbe şi fapte, ca o maimuţă într-o pădure tropicală", afirmă Comisia Naţională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), acuzându-l pe preşedintele american că a îndemnat săli de cinema să difuzeze filmul de Crăciun.

"În cazul în care Statele Unite continuă să fie arogante, despotice şi să folosească metode de gangster în pofida avertismentelor repetate (ale Coreei de Nord), ele ar trebui să ţină cont de faptul că acţiunile lor politice ratate vor antrena inevitabil lovituri mortale", a declarat un purtător de cuvânt.

În urmă cu o lună, studiourile Sony au fost vizate de un atac informatic masiv pe care FBI l-a atribuit, în urma unei anchete, Coreei de Nord. Phenianul, care s-a declarat ostil difuzării filmului "The Interview" ("Interviul care ucide!"), o comedie despre un complot fictiv al CIA de a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, a negat atacul.

După ce a anulat, iniţial, lansarea filmului pe 25 decembrie, Sony s-a răzgândit şi a programat premiera în anumite săli de cinema, în Statele Unite, în ziua de Crăciun, iar pe Internet pe 24 decembrie.

Obama a repetat că Sony nu ar fi trebuit să anuleze premiera.

Coreea de Nord a fost privată de conexiunea la Internet marţi, pentru scurt timp, la o zi după o primă întrerupere generală de nouă ore care ar putea să fi fost orchestrată ca represalii faţă de atacul informatic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici