Obama consideră că obiectivele fixate pentru Afganistan sunt "relativ modeste"

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, apreciază că obiectivele pe care le-a fixat pentru Afganistan sunt "relativ modeste", putând fi îndeplinite.

34 afișări
Imaginea articolului Obama consideră că obiectivele fixate pentru Afganistan sunt "relativ modeste"

Barack Obama consideră că obiectivele fixate pentru Afganistan sunt "relativ modeste" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce dorim să facem este dificil, foarte dificil, dar este un obiectiv relativ modest, care constă în împiedicarea teroriştilor să acţioneze în această regiune, să creeze tabere de antrenament şi să pregătească atacuri împotriva Statelor Unite", a declarat preşedintele SUA.

"Sunt obiective fezabile. Putem face Afganistanul mai stabil şi putem obţine cooperarea Pakistanului", explică Barack Obama.

Preşedintele SUA este supus din ce în ce mai multor presiuni în legătură cu situaţia din Afganistan, mai ales că în iulie au murit 66 de militari americani în această ţară. Strategia prezentată de Barack Obama în decembrie 2009 prevede începerea retragerii trupelor americane în iulie 2011.

"Dacă nu aş crede că este vital pentru securitatea noastră naţională ceea ce am început în Afganistan, aş începe retragerea militarilor de acum. Pentru că eu sunt cel care semnează scrisorile de condoleanţe trimise familiilor militarilor americani pierduţi în luptă", a explicat liderul de la Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici