Obama evocă posibilitatea relansării procesului de pace între Israel şi palestinieni

Preşedintele american Barack Obama a afirmat joi că există în prezent o "fereastră" pentru relansarea procesului de pace israeliano-palestinian, în urma unei întâlniri cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

180 afișări
Imaginea articolului Obama evocă posibilitatea relansării procesului de pace între Israel şi palestinieni

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am vorbit despre pacea în Orientul Mijlociu, unde există cel puţin o fereastră atât pentru israelieni, cât şi pentru palestinieni de a reveni la masa" negocierilor, a asigurat preşedintele, la trei săptămâni după primul său turneu în regiune de la venirea la putere în 2009.

"Am reflectat la felul în care Statele Unite, în calitate de prieten solid al Israelului şi partizan al unui stat palestinian, o pot deschide alături de Naţiunile Unite şi instanţele multilaterale pentru a încerca să progresăm în acest proces" de pace, a adăugat Obama.

Declaraţiile preşedintelui vin după o vizită a secretarului de Stat John Kerry în Israel şi în teritoriile palestiniene, în cadrul căreia liderul diplomaţiei a exclus o reluarea rapidă a negocierilor de pace şi a insistat asupra necesităţii unor eforturi de fond prealabile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici