Obama, forţat să-şi scurteze vizita oficială în Spania din cauza incidentului armat de la Dallas

Barack Obama se află într-o vizită oficială de o zi în Spania, unde se va întâlni cu regele Spaniei şi premierul Mariano Rajoy, preşedintele american fiind nevoit să-şi scurteze vizita din cauza incidentului armat de la Dallas, în urma căruia au murit cinci ofiţeri de poliţie, notează Reuters.

455 afișări
Imaginea articolului Obama, forţat să-şi scurteze vizita oficială în Spania din cauza incidentului armat de la Dallas

Obama, forţat să-şi scurteze vizita oficială în Spania din cauza incidentului armat de la Dallas (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Iniţial, Obama ar fi trebuit să-şi petreacă două zile în Spania, după participarea la summitul NATO de la Varşovia, însă după ce un lunetist a împuşcat mortal cinci ofiţeri de poliţie la Dallas, administraţia de la Washington a decis scurtarea vizitei în Spania pentru a îi permite lui Obama să călătorească la Dallas.

Preşedintele american a aterizat la Madrid în cursul serii de sâmbătă şi urmează să se întâlnească duminică cu regele Don Felipe şi prim-ministrul Mariano Rajoy, după care va reveni în SUA.

Oficialii de la Casa Albă au subliniat că este important ca Obama să întreprindă această vizită oficială, întrucât Spania era singura ţară europeană majoră pe care preşedintele preşedintele american nu o vizitase până acum în timpul mandatului său.

Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianului El Pais, Obama a numit Spania "un partener european indispensabil."

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici