Obama îi cere liderului republican să oprească farsa care blochează guvernul

Preşedintele american Barack Obama a declarat joi că există o singură soluţie pentru deblocarea activităţii instituţiilor federale, aceea ca liderul Camerei Reprezentanţilor, republicanul John Boehner, să permită congresmenilor săi să voteze necondiţionat proiectul de finanţare a guvernului.

427 afișări
Imaginea articolului Obama îi cere liderului republican să oprească farsa care blochează guvernul

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a criticat facţiunea Partidei Ceaiului din Partidul Republican, care cere amânarea intrării în vigoare a legii asigurărilor de sănătate, în schimbul votării bugetului pe anul fiscal 2014, care a început la 1 octombrie, transmite Bloomberg.

"Votaţi, opriţi această farsă şi puneţi capăt imediat acestui blocaj", a spus Obama, aflat la sediul unei companii de construcţii de lângă Washington.

Preşedintele s-a întâlnit miercuri seara, la Casa Albă, cu liderii din Congres, dar întâlnirea nu a avut niciun rezultat.

Democraţii, inclusiv Obama, spun că republicanii trebuie să pună capăt blocajului şi să accepte majorarea plafonului datoriilor, ca precondiţie pentru negocierile bugetare. Republicanii vor să se folosească de criza bugetului pentru a obţine modificarea legii sănătăţii.

Republicanii din Camera Reprezentanţilor intenţionează să depună un proiect de lege privind plafonul datoriilor, în perioada în care activităţile instituţiilor guvernamentale sunt oprite, care să includă o lungă listă de priorităţi ale partidului, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Democraţii spun că Boehner ar trebui să permită votul referitor la finanţarea guvernului până la 15 noiembrie, fiind dispuşi, aşa cum au promis deja, să accepte nivelul de cheltuieli preferat de republicani.

Acţiunile de pe Wall Street sunt în scădere pentru a doua zi consecutiv, cu Standard&Poor’s în declin cu 0,8%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici