Obama îi dă voie lui Bill Clinton să spună "ce vrea" în discursul de la Denver

Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama, a declarat, luni, că fostul preşedinte american Bill Clinton poate să spună "ce vrea" în discursul pe care îl va rosti, miercuri, în cadrul convenţiei democrate din Denver.

19 afișări
Imaginea articolului Obama îi dă voie lui Bill Clinton să spună "ce vrea" în discursul de la Denver

Obama îi dă voie lui Bill Clinton să spună "ce vrea" în discursul de la Denver (Imagine: Mediafax/AFP)

"Bill Clinton este o personalitate unică în peisajul nostru politic. Nu ar avea nici un sens ca eu să îi modific sau să îi dictez declaraţiile", a declarat Obama într-o conferinţă de presă organizată pe aeroportul din oraşul Moline, statul Illinois.

Fostul preşedinte urmează să rostească, miercuri, un discurs în faţa delegaţilor democraţi. În timpul campaniei pentru alegerile primare, Obama şi Clinton au avut în mod repetat un schimb de replici acide.

Senatorul de Illinois a precizat că a avut joi o convorbire telefonică cu Bill Clinton. "I-am spus «Domnule preşedinte, puteţi spune ce vreţi»", a adăugat Obama.

Candidatul democrat a adus un omagiu fostei sale rivale în cursa internă, Hillary Clinton, şi a salutat apelul lansat luni de aceasta la mobilizare în sprijinul său. "Nu putea fi mai elocventă astăzi. Nu putea fi mai elocventă decât a fost în ultimele săptămâni", a subliniat Obama.

"Adevărul este că am avut alegeri primare foarte dure. Trebuie să în convingem în continuare pe simpatizanţii lui Hillary Clinton să ni se alăture. Familia Clinton iubeşte această ţară şi Partidul Democrat", a conchis Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici