Obama pledează pentru găsirea unui "teren de înţelegere" în privinţa avortului

Preşedintele american Barack Obama le-a cerut susţinătorilor şi opozanţilor avortului să găsească un "teren de înţelegere", în cadrul unui discurs rostit la universitatea catolică Notre Dame din oraşul South Bend, în statul Indiana.

15 afișări
Imaginea articolului Obama pledează pentru găsirea unui "teren de înţelegere" în privinţa avortului

Obama pledează pentru găsirea unui "teren de înţelegere" în privinţa avortului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atunci când ne deschidem inimile şi spiritul celor care pot să nu gândească sau să creadă ca noi, atunci găsim cel puţin posibilitatea unui teren de înţelegere", a precizat preşedintele american.

"Într-o anumită manieră, viziunile celor două tabere sunt ireconciliabile", a menţionat el, adaugând că "fiecare tabără va continua să-şi promoveze punctele de vedere cu pasiune şi convingere". "Dar cu certitudine, putem face acest lucru fără să reducem opiniile opozanţilor la caricatură", a continuat el.

"Inimă deschisă, spirit deschis, imparţialitate. Este o modalitate de a trăi care a respectat mereu tradiţia de la Notre Dame", a menţionat Obama în cadrul ceremoniei de absolvire.

În tot acest timp, sute de militanţi împotriva avortului au manifestat pe străzile din apropierea intrării în campus afişând pancarte cu imagini cu fetuşi avortaţi şi denunţând sprijinul lui Barack Obama pentru adepţii dreptului de a alege. Potrivit presei locale, 19 de persoane au fost reţinute în cadrul acestor manifestaţii.

"Această ţară are sânge pe mâini şi vom plăti acest preţ", a scandat un manifestat.

Pe de altă parte, o susţinătoare a partidului revoluţionar comunist, Sunsara Taylor, a menţionat: "există milioane de femei al căror drept la avort este compromis de aceşti creştini fascişti".

"Preşedintele a recunoscut în timpul campaniei (prezidenţiale) că nu ştie când un copil devine fiinţă umană. Cum puteţi apăra drepturile omului dacă nu ştiţi cine beneficiază de acestea?", a declarat pentru postul de televiziune Fox pastorul Frank Pavone, unul din organizatorii protestelor.

Pastorul Pavone a evocat rezultatele unui sondaj Gallup potrivit căruia cetăţenii americani se definesc în proporţie de 51 la sută drept "opozanţi ai avortului" faţă de 42 la sută care susţin contrariul.

Această controversă are loc în momentul în care preşedintele urmează să se pronunţe asupra alegerii unui nou judecător pentru Curtea Supremă, a cărei poziţie cu privire la avord va fi urmărită îndeaproape.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici