Obama: Premierul irakian vrea retragerea trupelor americane până în 2010

Premierul irakian Nuri al-Maliki s-a pronunţat în favoarea retragerii trupelor americane din Irak până în 2010, a declarat candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, într-un comunicat difuzat de biroul său de presă.

13 afișări
Imaginea articolului Obama: Premierul irakian vrea retragerea trupelor americane până în 2010

Obama: Premierul irakian vrea retragerea trupelor americane până în 2010 (Imagine: Mediafax/AFP)

"Premierul a spus că a venit momentul să înceapă reorganizarea trupelor noastre în Irak, inclusiv numărul şi misiunea acestora", a precizat senatorul de Illinois în cadrul comunicatului de presă comun cu colegii săi Jack Reed şi Chuck Hagel, cu ocazia vizitei în Irak din cadrul turneului în Orientul Mijlociu şi Europa.

"Acesta speră să vadă trupele americane retrase din Irak până în 2010", se arată în comunicat.

"Irakienii vor (...) o dată clară pentru retragerea trupelor americane", potrivit declaraţiei senatorilor.

"Premierul al-Maliki ne-a spus că irakienii apreciază sacrificiul soldaţilor americani, dar nu doresc prezenta trupelor americane pe o perioadă nederminată", continuă documentul.

Potrivit senatorilor, irakienii "doresc un parteneriat de lungă durată cu Statele Unite pentru a promova progresul economic şi social, dar şi stabilitatea durabilă".

Candidatul democrat la preşedinţia americană s-a întâlnit cu premierul irakian şi preşedintele Jalal Talabani la Bagdad, în cursul vizitei efectuate ca senator. Obama susţine retragerea contingentului american din Irak în următorii doi ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici