Obama regretă moartea lui Edward Kennedy

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat miercuri că are "inima zdrobită" de moartea senatorului Edward Kennedy, adăugând că decesul acestuia a pus capăt unui capitol important în viaţa politică americană.

22 afișări
Imaginea articolului Obama regretă moartea lui Edward Kennedy

Obama regretă moartea lui Edward Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Michelle şi cu mine avem inimile îndurerate după ce am aflat în această dimineaţă de moartea prietenului nostru drag, senatorul Ted Kennedy", a declarat Obama într-un comunicat în timp ce se afla în vacanţă la Martha's Vineyard, o staţiune balneară de pe coasta de est a Statelor Unite.

"Un capitol important al istoriei noastre a fost închis. Ţara noastră a pierdut un mare lider care a preluat torţa de la fraţii săi decedaţi, pentru a deveni cel mai mare senator american din timpurile noastre", a adăugat el.

Senatorul democrat american Edward "Ted" Kennedy, veteran al vieţii politice în Statele Unite şi ultimul patriarh al dinastiei Kennedy, care avea o tumoare pe creier, a decedat marţi seara la vârsta de 77 de ani.

Acesta a murit la reşedinţa sa din Hyannis Port (Massachusetts) în apropiere de locul de vacanţă al lui Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici