Obama renunţă la un consilier din cauza unui posibil conflict de interese

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Barack Obama, a anunţat miercuri că a renunţat la un consilier al său care ajuta la căutarea unui candidat la funcţia de vicepreşedinte, Jim Johnson, acuzat că ar fi obţinut un împrumut imobiliar în condiţii privilegiate.

23 afișări
Imaginea articolului Obama renunţă la un consilier din cauza unui posibil conflict de interese

Barack Obama (Imagine: Mediafax/AFP)

"Jim nu a vrut sub nici o fomă să deturneze atenţia de la sarcina deosebit de importantă de a aduna informaţii privind candidatul la funcţia de vicepreşedinte, aşa că a decis să se retragă, iar eu am acceptat", a anunţat Obama într-un comunicat.

Johnson este fost preşedinte al companiei de credite imobiliare Fannie Mae. De câteva zile el este acuzat că a obţinut condiţii privilegiate din partea fostului său angajator. Miercuri Washington Post scria că Johnson a beneficiat în special de manipularea unor conturi ale societăţii în 1998, care i-au permis să încaseze o primă de 1,9 milioane de dolari.

Johnson făcea parte dintr-o echipă de trei persoane, împreună cu Caroline Kennedy şi un fost oficial al Departamentului Justiţiei în perioada mandatului prezidenţial al lui Bill Clinton, Eric Holder, care îl ajută pe Obama în alegerea unui vicepreşedinte pentru alegerile din noiembrie.

Jim Johnson este un veteran al acestui exerciţiu pentru candidaţii democraţi. El a participat în special la selectarea lui Geraldine Ferraro pentru Walter Mondale în 1984 şi John Edwards pentru John Kerry în 2004.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici