Obama: SUA riscă "falimentul", fără o reformă a asigurărilor de sănătate

Preşedintele american, Barack Obama, a pledat miercuri, din nou, pentru adoptarea unei reforme în domeniul asigurărilor de sănătate, afirmând într-un interviu pentru un post de televiziune american că alternativa este un "faliment" al Guvernului federal.

33 afișări
Imaginea articolului Obama: SUA riscă "falimentul", fără o reformă a asigurărilor de sănătate

Obama: SUA riscă "falimentul", fără o reformă a asigurărilor de sănătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre măsurile cele mai importante ale mandatului lui Obama, reformarea sistemului asigurărilor de sănătate întâmpină dificultăţi în Senat, unde congresmenii au păreri divergente asupra conţinutului textului, inclusiv în rândul aliaţilor democraţi ai preşedintelui.

"Dacă nu votăm, iată ce este garantat: contribuţiile vor creşte, angajatorii vă vor impune costuri mai mari", a declarat Obama pentru postul de televiziune ABC, care urma să difuzeze integral acest interviu miercuri seara şi din care a publicat fragmente pe site.

Costurile programelor federale privind asigurările în caz de boală prezintă o tendinţă de creştere "nesustenabilă", a afirmat preşedintele, adăugând că dacă nu se va face nimic, "Guvernul federal va intra în faliment". "Nimeni nu contestă că aceste costuri cu sănătatea vor ajunge să utilizeze întregul buget federal", a asubliniat acesta.

Obama a declarat marţi că manifestă un "optimism prudent" asupra viitorului reformei, afirmând că democraţii erau pe cale să ajungă la un acord în Senat.

Conform foii de parcurs întocmită de Casa Albă, acest proiect de lege trebuie adoptat de Senat înainte de sfârşitul acestui an.

Liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, are nevoie de voturile a 60 din cei 100 de senatori pentru aprobarea proiectului de lege, în vederea evitării unei obstrucţii din partea minorităţii republicane.

Textul Senatului vizează să ofere asigurări de sănătate pentru 31 dintre cele 36 de milioane de americani care nu au nicio asigurare în acest sens şi să scadă costurile cu sănătatea, ameliorând, concomitent, calitatea îngrijirilor oferite.

Odată adoptată de Senat, legea va trebui să fie unificată cu o altă versiune, deja adoptată de Camera Reprezentanţilor, după care va fi promulgată de Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici