Obama va proteja Coreea de Sud în faţa ameninţările din partea Coreei de Nord, informează Seulul

Oficialii prezidenţiali de la Seul au declarat că preşedintele Barack Obama a reiterat faptul că va garanta securitatea Coreei de Sud împotriva ameninţarii nucelare nord-coreene, inclusiv prin instalarea unui sistem de protecţie antibalistică, notează Reuters online.

3914 afișări
Imaginea articolului Obama va proteja Coreea de Sud în faţa ameninţările din partea Coreei de Nord, informează Seulul

Obama va proteja Coreea de Sud în faţa ameninţările din partea Coreei de Nord, informează Seulul (Imagine AFP)

Barack Obama va acţiona în numele unui tratat de apărare reciprocă între Statele Unite şi Coreea de Sud.

În urma testului nuclear efectuat vineri de Coreea de Nord, şi a cutremurului de suprafaţă, generat de acesta, în apropierea instalaţiei nucelare a Phenianului, preşedintele Barack Obama şi cel sud-coreean, Park Geun-hye, au purtat o discuţie telefonică.

Conform lui Park, cei doi lidei au căzut de acord să folosească orice măsură necesară pentru a obliga Coreea de Nord să abandoneze programul său nuclear, inclusiv prin adoptarea unor noi rezoluţii în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Barack Obama a declarat că orice acţiune de provocare din partea Coreei de Nord va avea "consecinţe grave".

Asistentul Secretarului american de Stat, Daniel Russel, a declarat vineri că SUA fac front comun cu Japonia, China, Rusia şi Coreea de Sud în sensul punerii de presiuni asupra Coreei de Nord pentru ca aceasta să pună capăt testelor nucleare.

Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, a declarat că acţiunea Coreei de Nord nu poate fi tolerată, iar Japonia va protesta dur în cazul în care Guvernul de la Phenian va confirma efectuarea de teste nucleare. Japonia va lua în considerare aplicarea unor noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici