Occidentul va livra Ucrainei 321 de tancuri Ucrainei. Un aliat al Rusiei acuză Occidentul că „depăşeşte linia roşie”

Ţările occidentale vor livra peste 300 de tancuri Ucrainei, a declarat vineri ambasadorul Kievului în Franţa.

8742 afișări
Imaginea articolului Occidentul va livra Ucrainei 321 de tancuri Ucrainei. Un aliat al Rusiei acuză Occidentul că „depăşeşte linia roşie”

7th Army Joint Multinational Training Command (Sursa Foto)

"Începând de astăzi, numeroase ţări au confirmat în mod oficial acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei", a declarat Vadym Omelchenko la postul de televiziune francez şi la televiziunea BFM care este afiliată postului american de televiziune CNN.

El nu a precizat ce ţări vor furniza tancurile. 

SUA s-au angajat să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 tancuri Leopard 2 A6. Anterior, Regatul Unit a promis 14 tancuri Challenger 2, în timp ce Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera Ucrainei o parte din propriile tancuri de fabricaţie germană.

Interviul lui Omelchenko a fost acordat în contextul în care Coreea de Nord a acuzat Statele Unite şi aliaţii săi de "depăşirea constantă a liniei roşii" prin trimiterea de tancuri în Ucraina.

Statele Unite au "intenţia sinistră de a-şi realiza scopul hegemonic prin extinderea în continuare a războiului pentru distrugerea Rusiei", a declarat Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, într-o declaraţie difuzată vineri de presa nord-coreeană. 

Ea a acuzat SUA şi alte ţări occidentale de "distrugerea păcii globale şi a securităţii regionale, în timp ce livrează Ucrainei echipamente militare care se ridică la sume astronomice de bani, fără să ţină cont de preocuparea Rusiei în ceea ce priveşte securitatea şi a promis că nord-coreenii vor sta întotdeauna, în aceleaşi tranşee, alături de poporul rus".

Când vor ajunge tancurile în Ucraina rămâne neclar. Omelchenko a declarat că datele de livrare vor varia în funcţie de tipul de tanc şi de ţara de origine, iar calendarul va fi ajustat în timpul următoarei runde de consultări între Ucraina şi ţările occidentale.

Omelchenko a declarat că Ucraina are nevoie de asistenţă "cât mai repede posibil".

"Dacă ar trebui să aştepte până în luna august sau septembrie, ar fi prea târziu", a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici