OEA acordă Hondurasului 72 de ore pentru reinstaurarea lui Manuel Zelaya la preşedinţie - VIDEO

Adunarea Generală a Organizaţiei Statelor Americane (OEA) a dat, miercuri, un termen limită de 72 de ore Hondurasului pentru reinstaurarea lui Manuel Zelaya la Preşedinţia ţării, destituit duminică printr-o lovitură de stat militară.

22 afișări
Imaginea articolului OEA acordă Hondurasului 72 de ore pentru reinstaurarea lui Manuel Zelaya la preşedinţie - VIDEO

OEA acordă Hondurasului 72 de ore pentru reinstaurarea lui Manuel Zelaya la preşedinţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o rezoluţie adoptată miercuri, OEA atenţionează că Honduras va fi exclus din Organizaţie dacă preşedintele Zelaya nu este "reinstaurat în funcţie" (...) "în 72 de ore".

Preşedintele Hondurasului, Manuel Zelaya, aflat la Putere din 2006, a fost destituit duminică pentru că a încercat să organizeze o consultare populară în vederea unei posibile realegeri, un scrutin considerat ilegal de Curtea Supremă. Militarii l-au arestat în zori şi l-au expulzat în Costa Rica.

Roberto Micheletti a fost desemnat preşedinte interimar în locul lui Zelaya, care a obţinut marţi susţinerea Adunării Generale a ONU, în faţa căreia acesta a luat cuvântul.

"Statele Unite mă sprijină în demersurile mele de a mă întoarce în Honduras", a declarat marţi preşedintele destituit, fără să facă alte precizări.

Procurorul general al Hondurasului, Luis Alberto Rubi, a anunÅ£at marÅ£i, la Tegucigalpa, capitala ţării, că Zelaya va fi "imediat" arestat dacă va reveni în Honduras, unde este acuzat de 18 infracţiuni sau delicte, printre care cele de "trădare" şi "uzurpare a puterii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici