Oficial al Serviciilor Secrete Occidentale: Ameninţarea la adresa Ucrainei va rămâne critică pentru tot restul lunii februarie

Exerciţiile militare ruseşti se află în stadiul de vârf şi riscul agresiunii ruse împotriva Ucrainei va rămâne ridicat pentru restul lunii februarie, a declarat un înalt oficial al Serviciilor Secrete Occidentale.

834 afișări
Imaginea articolului Oficial al Serviciilor Secrete Occidentale: Ameninţarea la adresa Ucrainei va rămâne critică pentru tot restul lunii februarie

Înaltul oficial, vorbind sub rezerva anonimatului, a spus că serviciile de informaţii occidentale au stabilit că, în prezent, ne aflăm în cea mai mare perioadă de risc de conflict sau incident militar neintenţionat.

„Suntem în asta acum. Mă aştept ca lucrurile să fie cu adevărat confuze şi ambigue în următoarele două săptămâni", a spus oficialul, citat de Reuters.

Rusia a declarat că mai multe dintre forţele sale din jurul Ucrainei se retrag miercuri, după ce exerciţiile militare au fost finalizate.

„Ne aflăm într-o perioadă de vârf în care exerciţiile pe care ruşii le-au anunţat sunt în faza lor activă”, a spus oficialul, adăugând că Rusia va trage probabil rachete balistice spre est din Belarus, ca parte a exerciţiilor sale în următoarele câteva luni.

„Nu sunt semne credibile în acest moment că va exista vreun fel de detensionare militară”, a mai completat acesta.

Rusia ar putea ataca acum Ucraina „cu un avertisment, în esenţă, fără avertizare”, a spus oficialul.

Informaţiile occidentale au indicat, de asemenea, capacitatea Rusiei de a menţine forţele actuale în loc încă câteva luni, dacă preşedintele rus Vladimir Putin ar dori acest lucru.

Rusia a spus în repetate rânduri că nu are de gând să invadeze Ucraina şi că efectuează exerciţii militare pe teritoriul său.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici