Oficial american: Donald Trump şi Kim Jong-Un se vor întâlni când vom vedea acţiuni concrete privind denuclearizarea

Preşedintele american Donald Trump nu se va întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un dacă Phenianul nu va întreprinde "acţiuni concrete" în ceea ce priveşte denuclearizarea, a declarat, vineri, Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, relatează site-ul postului CNN şi agenţia Reuters.

257 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Donald Trump şi Kim Jong-Un se vor întâlni când vom vedea acţiuni concrete privind denuclearizarea

Oficial american: Donald Trump şi Kim Jong-Un se vor întâlni când vom vedea acţiuni concrete privind denuclearizarea

"Au făcut câteva promisiuni importante. Au promis denuclearizarea. Au promis că vor opri testarea rachetelor şi altor arme nuclare. Întâlnirea nu va avea loc până nu vom vedeam acţiuni concrete care să susţină cuvintele şi promisiunile Coreei de Nord", a declarat Sarah Sanders.

Cu toate acestea, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe nu a specificat ce fel de acţiuni trebuie să întreprindă Coreea de Nord.

Preşedintele SUA, Donald Trump a anunţat joi că este disponibil să aibă o întrevedere cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

"Înţelegerea cu statul nord-coreean este în lucru, dacă va fi încheiată, şi va fi benefică pentru toată lumea. Timpul şi locul încă nu au fost determinate", a declarat Donald Trump pe contul oficial de Twitter.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au intensificat în ultimul an, după o serie de teste nucleare şi balistice efectuate de Phenian. Pe fondul tensiunilor, Donald Trump a ameninţat cu distrugerea Coreea de Nord, iar Kim Jong-Un a avertizat că ar putea lansa atacuri nucleare contra SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici