Oficial american în Cuba, pentru prima dată în ultimii 35 de ani: Subsecretarul de Stat Roberta Jacobson a sosit miercuri la Havana

Subsecretarul de Stat Roberta Jacobson, primul oficial american de rang înalt care vizitează teritoriul cubanez în ultimii 35 de ani, a sosit miercuri la Havana, pentru a participa la un dialog istoric între cele două ţări, a anunţat o sursă oficială americană, relatează AFP.

593 afișări
Imaginea articolului Oficial american în Cuba, pentru prima dată în ultimii 35 de ani: Subsecretarul de Stat Roberta Jacobson a sosit miercuri la Havana

Subsecretarul de Stat Roberta Jacobson, primul oficial american în Cuba în ultimii 35 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mâna dreaptă a secretarului de Stat John Kerry pentru America Latină, Jacobson urmează să conducă joi delegaţia americană la negocierile cu privire la restabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări, anunţată la jumătatea lui decembrie, după mai bine de o jumătate de secol de disensiuni.

Delegaţiile cubaneză şi americană au început miercuri dimineaţa negocierile, printr-o reuniune pe tema migraţiei.

Discuţii "constructive" între delegaţiile Cubei şi Statelor Unite

Delegaţiile Statelor Unite şi Cubei, care participă miercuri la primele discuţii la nivel înalt din ultimii 35 de ani, au salutat dialogul "productiv" şi "constructiv" pe tema imigraţiei, relatează AFP.

"Discuţiile au fost productive, în spirit de colaborare", a declarat Alex Lee, subsecretar de Stat adjunct pentru Americi.

"Dezbaterile au fost constructive", a confirmat Josefina Vidal, director în Ministerul cubanez de Externe.

Cele două delegaţii au discutat despre imigraţie, însă deocamdată nu au fost înregistrate rezultate semnificative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici