Oficial american: Orice încercare a Iranului de a închide Strâmtoarea Hormuz este inacceptabilă

Orice încercare venită din partea Iranului privind închiderea tranzitului maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca răspuns la decizia Statelor Unite de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian, va fi inacceptabilă şi nejustificată, a declarat un oficial american, citat de Reuters.

731 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Orice încercare a Iranului de a închide Strâmtoarea Hormuz este inacceptabilă

Oficial american: Orice încercare a Iranului de a închide Strâmtoarea Hormuz este inacceptabilă

Oficialul american, membru al Administraţiei preşedintelui american Donald Trump, a declarat luni că preşedintele este încrezător că Arabia Saudiă şi Emiratele Arabe Unite vor reuşi să compenseze pierderea de petrol în urma blocării importurilor din Iran.

Conform oficialului american, Statele Unite încearcă acum să prevină Iranul din a evita sancţiunile existente.

Un responsabil militar de la Teheran a declarat, luni, că Iranul ar putea bloca tranzitul maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian.

Administraţia Donald Trump a anunţat luni că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile SUA privind importurile de petrol din Iran, intensificând presiunile asupra regimului de la Teheran. Decizia afectează în principal China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Turcia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici