Oficial american: Statele Unite vor riposta la orice atac insurgent produs în Siria şi Irak

  • Oficial american: Statele Unite intenţionează să riposteze la orice atac insurgent produs în Siria şi Irak
  • Oficial SUA: "Avem responsabilitatea de a demonstra că atacarea cetăţenilor americani generează consecinţe"
  • Statele Unite au atacat recent poziţii islamiste proiraniene din Irak
273 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Statele Unite vor riposta la orice atac insurgent produs în Siria şi Irak

Statele Unite vor riposta prin operaţiuni militare la orice atac asupra trupelor americane din Siria şi Irak, avertizează un oficial de la Washington, după raidurile aeriene care au vizat organizaţii islamiste proiraniene din Irak.

"Avem responsabilitatea de a demonstra că atacarea cetăţenilor americani generează consecinţe, iar acest lucru va fi valabil indiferent dacă atacurile se soldează ori nu cu victime. Dacă ne atacaţi, vom riposta. Prin aceste atacuri vrem să ne asigurăm, pe cât posibil, că sunt lovite ţinte care au legătură cu atacurile care ne vizează", a declarat un oficial american, sub protecţia anonimatului, citat de cotidianul The Washington Post.

Avioane militare americane au atacat, duminică, poziţii din Irak ale grupurilor islamiste proiraniene Kataib Hezbollah şi Kataib Sayyid al-Shuhada. În replică, au fost lansate rachete spre baze americane din Irak, dar nu s-au înregistrat victime. În ultimele luni, atacurile asupra trupelor americane din Irak şi Siria s-au intensificat.

Administraţia Donald Trump riposta la atacurile insurgente doar dacă acestea se soldau cu victime. Însă Admnistraţia Joseph Biden a modificat această politică, ceea ce riscă să amplifice conflictele din Irak şi Siria.

Departamentul de Stat de la Washington încearcă să minimizeze amplificarea confruntărilor militare. "Aceste operaţiuni au rolul de a opri noi atacuri, nu de a conduce la escaladarea confruntărilor", a subliniat Departamentul de Stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
irak,
siria

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici