Oficial CE: UE nu va negocia nici măcar informal cu Marea Britanie

Uniunea Europeană nu va iniţia nici măcar discuţii informale cu Marea Britanie înainte ca Londra să declanşeze procedura de ieşire din UE, afirmă Kristalina Gheorghieva, unul dintre vicepreşedinţii Comisiei Europene, dând asigurări că acordul cu britanicii va fi corect.

2404 afișări
Imaginea articolului Oficial CE: UE nu va negocia nici măcar informal cu Marea Britanie

Oficial CE: UE nu va negocia nici măcar informal cu Marea Britanie

"Nu este posibil să avem nici măcar discuţii informale, deoarece este necesar să avem claritate în privinţa parcursului pe care îl va avea Marea Britanie", a declarat Kristalina Gheorghieva, comisarul UE pentru Afaceri Bugetare şi Resurse Umane.

"Nu pot vedea cum putem discuta despre situaţii ipotetice în chestiuni de o asemenea importanţă", a subliniat comisarul bulgar, explicând că negocierile informale ar influenţa decizia Londrei.

Gheorghieva a explicat că negocierile cu Marea Britanie vor fi dure, dar corecte. "Nu vreau ca oamenii să rămână în Uniunea Europeană pentru că se tem de sancţiuni în cazul ieşirii. Vreau să rămână pentru că în UE sunt mai puternici", a spus Gheorghieva, citată de site-ul agenţiei Reuters.

Marea Britanie a semnalat că nu va declanşa în cursul acestui an procedura de ieşire din Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici