Oficial chinez cărat în spate într-o zonă inundată, demis în urma unui scandal pe Internet - FOTO

Un oficial din provincia chineză Jiangxi (est) a fost destituit din post în urma impactului pe reţele de socializare a unei fotografii în care este surprins în timp ce era cărat în spate într-o zonă inundată, au anunţat autorităţile locale citate de agenţia Xinhua în pagina electronică.

3528 afișări
Imaginea articolului Oficial chinez cărat în spate într-o zonă inundată, demis în urma unui scandal pe Internet - FOTO

Oficial chinez cărat în spate într-o zonă inundată, demis în urma unui scandal pe Internet (Imagine: China Daily)

În fotografie, care a devenit virală pe Internet, oficialul, încălţat în pantofi din piele, este surprins în timp ce este cărat în spate de către alt bărbat, într-o zonă din satul Lantian în care apa ajunge până la glezne. În explicaţia foto se precizează că este vorba despre un oficial din cadrul Primăriei oraşului Guixi.

Autorităţile de la Guixi au confirmat că incidentul a avut loc sâmbătă, în timpul căutării unor copii din sat care au căzut într-un râu.

Wang, adjunctul directorului unui birou din cadrul primăriei, urma să traverseze o zonă inundată. Ding, un oficial de rang inferior, s-a oferit să-l care în spate. Acest gest a avut un "impact social negativ şi a pătat imaginea oficialilor din cadrul partidului", au afirmat autorităţile locale.

În 2013, alt oficial a fost demis în urma publicării unei poze similare, care a devenit virală pe Internat la acea vreme. Incidentul s-a petrecut în provincia Zhejiang.

Provincia Jiangxi a fost afectată de ploi torenţiale începând de la 16 iunie, peste 18.500 de locuitori fiind evacuaţi. În satul Lantian, trei elevi de şcoală prmară au căzut în râu în timp ce se întorceau acasă. Unul a fost salvat, unul a fost găsit mort, iar al treilea este dat dispărut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici