Oficial german: Marea Britanie trebuie să abandoneze ideile ”fantastice” în privinţa Brexit

Michael Roth, secretar de Stat pentru Europa în Ministerul german de Externe, a declarat că Marea Britanie ar trebui să renunţe la ”basmele” că statului britanic îi va fi mai bine după ieşirea din Uniunea Europeană, informează The Independent.

4688 afișări
Imaginea articolului Oficial german: Marea Britanie trebuie să abandoneze ideile ”fantastice” în privinţa Brexit

Oficial german: Marea Britanie trebuie să abandoneze ideile ”fantastice” în privinţa Brexit

Michael Roth a scris aceste declaraţii în cadrul unei postări pe Twitter, atât în limba engleză, cât şi în germană.

”Guvernul britanic trebuie să-şi ia rămas bun de la basmul că după Brexit totul va decurge mai bine pentru britanice”, a scris Roth.

Intervenţia sa publică se alătură altor critici recente ale unor politicieni germani despre abordarea Guvernului Marii Britanii în faţa negocierilor pentru Brexit.

Potrivit ziarului german Frankfurter Allgemeine, Theresa May pare să fi fost nepregătită în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care a declarat că în urma întâlnirii a devenit ”de zece ori mai sceptic decât înainte” în privinţa procedurii pentru Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici