Oficial mexican: Nu există dovezi că Rusia va încerca să intervină în alegerile prezidenţiale

Mexic nu deţine informaţii care să confirme că Rusia ar putea interveni în alegerile prezidenţiale de anul acesta, susţinându-l pe un politician de stânga, informează Enrique Ochoa Reza, preşedinte al Partidului Instituţional Revoluţionar, relatează site-ul agenţiei Tass.

247 afișări
Imaginea articolului Oficial mexican: Nu există dovezi că Rusia va încerca să intervină în alegerile prezidenţiale

Oficial mexican: Nu există dovezi că Rusia va încerca să intervină în alegerile prezidenţiale

"Nu avem dovezi care să demonstreze posibilele ingerinţe ale Guvernului Rusiei", a declarat Enrique Ochoa Reza, adăugând că dezvoltarea supravegherii este necesară pentru viitor.

La începutul lunii ianuarie, Herbert McMaster, consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a avertizat că Rusia ar putea încerca să intervină în următoarele alegeri prezidenţiale din Mexic, sugerând operaţiuni cibernetice secrete pentru contracararea campaniilor ruse în sensul dezinformării.

Alegerile prezidenţiale din Mexic vor avea lor pe 1 iulie.

Printre candidaţii principali se numără Andres Manuel Lopez Obrador, fostul ministre al Finanţelor Jose Anto Mnioeade şi Ricardo Anaya Cortes, fost membru al Partidului Acţiunii Naţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici