Oficial militar: Forţele armate germane nu intenţionează să achiziţioneze sisteme de arme autonome

Forţele armate ale Germaniei nu intenţionează să procure sisteme de arme autonome, descrise drept "roboţi ucigaşi" de critici, a declarat un oficial militar german în cursul unei discuţii despre inteligenţa artificială (IA) în marja Conferinţei de Securitate de la München, informează agenţia Reuters.

1264 afișări
Imaginea articolului Oficial militar: Forţele armate germane nu intenţionează să achiziţioneze sisteme de arme autonome

Oficial militar: Forţele armate germane nu intenţionează să achiziţioneze sisteme de arme autonome

"Avem o poziţie foarte clară. Nu avem intenţia de a procura ... sisteme autonome ", a declarat Ludwig Leinhos, liderul Comandamentului Cibernetic şi pentru Spaţiu Informaţional.

Oficialul a mai adăugat că armata germană trebuie să se pregătească să se apere împotriva unor astfel de arme în cazul în care ar fi folosite de alte ţări, dar nu intenţionează să procure astfel de arme.

La rândul său, Anders Fogh Rasmussen, fost secretar general al NATO, a declarat că este de părere că trebuie prevenită producerea şi utilizarea unor sisteme de arme autonome, care ar putea să creeze şi mai multă instabilitate.

"Utilizarea inteligenţei artificiale (IA) şi a roboţilor în război va accelera în mod drastic lupta", a spus Rasmussen.

"În curând, s-ar putea să vedeţi roiuri de roboţi care atacă o ţară ... Roboţii pot fi uşor desfăşuraţi, nu obosesc, nu se plictisesc", a adăugat fostul secretar al NATO.

Rasmussen a mai afirmat că NATO ar trebui să-şi reconsidere procesul lent de luare a deciziilor pentru a răspunde provocărilor noi, mult mai rapide.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici