Oficial ONU: Reţeaua Stat Islamic se reorganizează şi se concentrează pe atacuri în Europa

Reţeaua teroristă Stat Islamic se reorganizează şi se concentrează pe atacuri în afara zonelor de conflict din Orientul Mijlociu, în principal în Europa, avertizează Jeffrey Feltman, asistent al secretarului general ONU pentru Afaceri Politice.

4198 afișări
Imaginea articolului Oficial ONU: Reţeaua Stat Islamic se reorganizează şi se concentrează pe atacuri în Europa

Oficial ONU: Reţeaua Stat Islamic se reorganizează şi se concentrează pe atacuri în Europa

"Reţeaua teroristă Stat Islamic continuă rezistenţa militară, în principal în oraşele Mosul şi Raqqa, dar îşi reorganizează structura militară, oferindu-le cât mai multă putere comandanţilor locali şi concentrându-se mai mult ca niciodată pe planificarea şi inspirarea de atacuri în afara zonelor de conflict, în principal în Europa", a declarat Jeffrey Feltman, citat de Le Figaro.

Oficialul ONU a menţionat atentatele comise recent în Belgia, Franţa, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Turcia şi Germania.

Volumul mesajelor grupului terorist pe reţelele de socializare online este în scădere de 16 luni, dar "ameninţarea persistă, deoarece simpatizanţii Stat Islamic din afara Siriei şi Irakului primesc şi redistribuie propaganda", a explicat Feltman în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

Numărul total al combatanţilor Stat Islamic şi veniturile organizaţiei teroriste au scăzut în ultimele luni, a precizat Feltman. "Însă reţeaua teroristă Stat Islamic poate conta pe zeci de milioane de dolari pe lună", provenind, între altele, din vânzările de petrol şi din răscumpărări pentru răpiri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici