Oficial ONU: Un palestinian obişnuit din Gaza trăieşte cu două bucăţi de pâine pe zi / "Apă, apă" se aude pe străzi

Un palestinian obişnuit din Gaza trăieşte cu două bucăţi de pâine arabă făcută din făina pe care ONU a stocat-o în regiune, dar principalul refren care se aude acum pe stradă este "Apă, apă", a declarat directorul din Gaza al Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni.

476 afișări
Imaginea articolului Oficial ONU: Un palestinian obişnuit din Gaza trăieşte cu două bucăţi de pâine pe zi / "Apă, apă" se aude pe străzi

Oficial ONU: Un palestinian obişnuit din Gaza trăieşte cu două bucăţi de pâine pe zi / "Apă, apă" se aude pe străzi

Thomas White a declarat că a călătorit "de-a lungul şi de-a latul Gaza în ultimele săptămâni" şi a descris locul ca fiind "o scenă de moarte şi distrugere", potrivit The Associated Press.

Niciun loc nu mai este sigur acum, a spus el, iar oamenii se tem pentru vieţile lor, pentru viitorul lor şi pentru capacitatea lor de a-şi hrăni familiile.

Agenţia pentru refugiaţi palestinieni (UNRWA) sprijină aproximativ 89 de brutării din Gaza, cu scopul de a asigura pâine pentru 1,7 milioane de persoane, a declarat White în faţa diplomaţilor din cele 193 de ţări membre ale ONU, în cadrul unui briefing video din Gaza.

Dar, a spus el, "acum oamenii nu mai caută doar pâine, ci şi apă".

Coordonatorul adjunct al ONU pentru Orientul Mijlociu, Lynn Hastings, care este şi coordonatorul umanitar pentru teritoriile palestiniene, a declarat că doar una dintre cele trei linii de alimentare cu apă din Israel este operaţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici