Oficial: preşedintele SUA va vizita săptămâna viitoare Irlanda de Nord şi Republica Irlanda

Preşedintele SUA, Joe Biden, va vizita săptămâna viitoare Irlanda de Nord şi Republica Irlanda. Casa Albă a confirmat vizita care se va desfăşura săptămâna viitoare.

225 afișări
Imaginea articolului Oficial: preşedintele SUA va vizita săptămâna viitoare Irlanda de Nord şi Republica Irlanda

Oficial: preşedintele SUA va vizita săptămâna viitoare Irlanda de Nord şi Republica Irlanda

Vizita marchează cea de-a 25-a aniversare a semnării Acordului din Vinerea Mare, potrivit Sky News. Preşedintele Joe Biden a vorbit de mai multe ori despre rădăcinile sale irlandeze şi a manifestat un interes deosebit faţă de acord.

Conform programului anunţat de americani, Biden se va afla la Belfast, în Irlanda de Nord, în perioada 11-12 aprilie, şi apoi va merge în Irlanda între 12 şi 14 aprilie. În timpul vizitei, preşedintele SUA va avea numeroase întâlniri, recepţii şi discursuri, au precizat reprezentanţii Casei Albe.

Invitaţia pentru a vizita Irlanda de Nord a fost făcută în momentul în care Joe Biden şi premierul britanic, Rishi Sunak, s-au întâlnit la San Diego pentru a anunţa un acord cu Australia privind submarinele nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici