Oficial rus: Publicarea convorbirii Trump-Zelenski arată că discuţiile cu Statele Unite sunt periculoase

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că publicarea convorbirii dintre preşedintele american, Donald Trump, şi cel ucrainean, Volodimir Zelenski, arată că discuţiile cu Statele Unite sunt „periculoase”, informează agenţia rusă TASS.

1020 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Publicarea convorbirii Trump-Zelenski arată că discuţiile cu Statele Unite sunt periculoase

Oficial rus: Publicarea convorbirii Trump-Zelenski arată că discuţiile cu SUA sunt periculoase

Oficialul rus a opinat că publicarea transcriptului convorbirii telefonice dintre Trump şi Zelenski demonstrează că purtarea de discuţii cu autorităţile de la Washington este periculoasă, întrucât publicarea acestor informaţii duce la o schimbare a formatului relaţiilor dintre state.

„Împărtăşesc opinia potrivit căreia acest lucru (dezvăluirea discuţiei dintre cei doi lideri, n. red.) modifică în mod evident (...) formatul relaţiilor dintre state, dintre lideri, dintre politicieni. Pentru că acum, la trei zile după acest scandal, toată lumea înţelege că este periculos să suni la Washington, să discuţi şi să te întâlneşti cu ei”, a declarat Zakharova în cadrul unui interviu acordat duminică unui post rus de televiziune.

Diplomatul rus a mai spus că există consecinţe negative ale deciziei Washingtonului de a face publice informaţiile privind discuţiile dintre Trump şi Zelenski. „Fără nicio îndoială, acest lucru a fost făcut pentru a distrage atenţia de la problemele de interes pentru comunitatea internaţională”, a spus ea.

Zakharova a mai spus că publicarea acestor informaţii la nivel oficial este diferită faţă de cazurile în care conţinutul unor convorbiri private este făcut public de hackeri. „Activităţile hackerilor sunt infracţiuni. Dar vorbim despre altceva. Vorbim despre o decizie intenţionată de a publica informaţii sensibile, iar această decizie poate duce la anumite consecinţe, cum ar fi în acest caz”, a spus oficialul rus.

Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei investigarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul a fost sesizat Departamentului Justiţiei şi Congresului de către un angajat al Agenţiei Centrale pentru Informaţii (CIA), afirmă surse citate de cotidianul The New York Times şi de agenţia Associated Press.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici