Oficial rus: Recomandăm ca Ucraina să prelungească contractul privind livrarea de gaze naturale

Ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, a declarat că Rusia a propus ca Ucraina să prelungească cu un an contractul privind livrarea de gaze naturale, în condiţiile în care actuala înţelegere expiră pe 31 decembrie 2019, informează agenţia TASS.

449 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Recomandăm ca Ucraina să prelungească contractul privind livrarea de gaze naturale

Oficial rus: Recomandăm ca Ucraina să prelungească contractul privind livrarea de gaze naturale

„Vom aştepta începerea consultărilor după formarea noului Guvern din Ucraina. În general, suntem în favoarea ideii ca Ucraina să cumpere gaz direct de la noi. Le-am sugerat colegilor noştri extinderea cu un an a contractului, cu păstrarea prevederilor actuale”, a declarat Novak.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Rusia ar intenţiona să prelungească actualul contract cu Ucraina, care include şi unele prevederi privind tranzitul gazelor către restul Europei, însă prelungirea dorită de Moscova ar fi doar una pe termen scurt.

Intenţia Rusiei este în contradicţie cu dorinţele Ucrainei, care vizează semnarea unui acord pe zece ani.

Anterior declaraţiilor ministrului rus, directorul gigantului Gazprom, Alexei Miller, a declarat că, potrivit legilor în vigoare, Ucraina nu va putea semna un acord privind livrarea de gaze anul acesta fără a încălca legislaţia europeană, astfel încât Gazprom ar putea fi de acord cu o prelungire a celui existent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici